Monday, December 17, 2012

ROCKY BUKAN SEKADAR FILEM

yeahhh rocky bukan sekadar filem

kerana s
atu-satunya movie yang boleh membuatkan gua menangis everytime gua tengok ialah Rocky.gua rasa ramai antara lu orang yang pernah tengok movie ni.

Movie ni actually dah lama.Start dari 1976 kalau tak silap.Ada banyak sequel...start dari Rocky sampai la yang latest Rocky Balboa.Serious kena tengok kalau anda mengalami simptom-simptom seperti ni : putus asa, kurang keyakinan diri dan yang sewaktu dengannya.Kita selalu ada impian tapi selalu tak tercapai.Kenapa? Sebab kurang determination.Selalu tak bersungguh-sungguh.Gagal sekali terus berhenti.Itu lah antara pengajaran yang gua dapat dari movie ni.

Walaupon dah tengok berkali-kali, tapi bila tengok scene Rocky Balboa ni training,ditambah pulak dengan soundtrack movie yang inspiring gile....mesti menangis sebab gua boleh rasa positive energy  Rocky Balboa dalam movie tu.

Bila gua down,gua layan lagu soundtrack Rocky ni, secara automatik semangat tu akan datang balik.Saya akan imagine yang gua ni Rocky dan gua akan fight apa saja cabaran dalam hidup :)


P/S : lagu dalam movie ni semuanya datang dari bill conti 

No comments:

Post a Comment