Thursday, December 20, 2012

HANYA KERANA RM 5



hanya kerana RM 5 aku mungkin diperbodohkan
hanya kerana RM 5 aku mungkin dipergunakan saat kesusahan
hanya kerana RM 5 aku mungkin kehilangan seorang kawan
hanya kerana RM 5 engkau menjadi angkuh 

hanya kerana RM 5 erti persahabatan diketepikan dan
hanya kerana RM 5 aku jadi sebegini rupa...


mungkin ini boleh dijadikan pengajaran buat diri ini tentang sebuah nilai persahabatan dan sekeping wang yang bernilai RM 5


******

" aku tidak akan berlaku kejam sekiranya orang berlaku kejam keatas diri ini "


P/S : mohon yang tidak berkenaan jangan terasa #random 

Tuesday, December 18, 2012

INSPIRATIONAL ROCKY


Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life.

But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth.

But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain't where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that!

- Rocky Balboa

Monday, December 17, 2012

ROCKY BUKAN SEKADAR FILEM

yeahhh rocky bukan sekadar filem

kerana s
atu-satunya movie yang boleh membuatkan gua menangis everytime gua tengok ialah Rocky.gua rasa ramai antara lu orang yang pernah tengok movie ni.

Movie ni actually dah lama.Start dari 1976 kalau tak silap.Ada banyak sequel...start dari Rocky sampai la yang latest Rocky Balboa.Serious kena tengok kalau anda mengalami simptom-simptom seperti ni : putus asa, kurang keyakinan diri dan yang sewaktu dengannya.



Kita selalu ada impian tapi selalu tak tercapai.Kenapa? Sebab kurang determination.Selalu tak bersungguh-sungguh.Gagal sekali terus berhenti.Itu lah antara pengajaran yang gua dapat dari movie ni.

Walaupon dah tengok berkali-kali, tapi bila tengok scene Rocky Balboa ni training,ditambah pulak dengan soundtrack movie yang inspiring gile....mesti menangis sebab gua boleh rasa positive energy  Rocky Balboa dalam movie tu.

Bila gua down,gua layan lagu soundtrack Rocky ni, secara automatik semangat tu akan datang balik.Saya akan imagine yang gua ni Rocky dan gua akan fight apa saja cabaran dalam hidup :)


P/S : lagu dalam movie ni semuanya datang dari bill conti